Home » Ilse Korzitzki.

Ilse Korzitzki.

35% fratrækkes nedenståede priser. “Kunst hat viele Väter” = 55% rabat.

120 x 40. Kr. 10.000,- SOLGT.
100 x 100. Kr. 26.000,- SOLGT
“No comment” 70 x 90 Kr.: 13.700,-
“Riecht gut” 100 x 80. Kr. 24.000,- Solgt.
80 x 40. Kr. 7.000,- Solgt.
60 x 60. Kr. 8.000,-
60 x 60. Kr. 8.000,-
100 x 90. Kr. 19.000,-
“Zug Am Zug” Akryl på lærred 240 x 140. Kr. 68.000,- SOLGT,

Ilse Korzitzki: “Kunst hat viele Väter”. Maleriet består af 5 lærreder. Lærredet i midten er 110, dernæst 80 og de yderste er 60. Maleriet “kan deles” således et eller 2 af lærrederne placeres på en tilstødende væg:

60 + 330 eller 140 x 250 vandret, højden er 160. Samlet 160 x 390.

Før. 145.000,- Nu 65.000.

Lidt beskrivelse:

Kunsten har selvfølgelig mange fædre og mødre, men et maleri har brug for et samlingspunkt, hvorfor en universel kunstmoder ses i midten: et par kraftige ben, mave, arme og et lidt anderledes hoved. 😊 

Rundt om denne universelle kunstmoder svæver en række figurer – i princippet sædceller alle sammen.

For enden af den ”røde” arm ses en hat. Joseph Beuys – tysk kunstner og kunstteoretiker – bar næsten altid en sådan hat. At armen er ”rød” viser at Ilse ikke er begejstret for herren. På selve kroppen, ikke langt fra ”hovedet” ses snævert metalbånd. Som Ilse sagde: ”Er wird bald in 2 geteilt”.

For enden af den grønne arm – hvor Ilse synes at kunstneren er ”OK” grundet farven, ses et hoved hvor næsetippen lige rører armen. Det kan være lidt vanskeligt at se det på fotografiet, men på maleriet er det tydeligt: hovedet ses nedefra, idet øjenbrynene anes ovenfor næsen.  Hovedet er så at sige malet omvendt = Georg Baselitz. Mange af hans værker er netop malet på hovedet/omvendt.

På kroppen af Baselitz sidder en figur med en klud om hovedet <=> der er noget galt = Vincent Van Gogh og “øret”.

Nedenfor den grønne arm ses 2 figurer. Den øverste til venstre har et fint overskæg der går helt op over kanten af hovedet = Dali, som må sige at være Ilses stamfader.

Den anden figur burde minde en om Picasso, eksempelvis øjnene.  

Nederst i venstre hjørne ses en sædcelle, inden i denne ses en menneskekrop. Keith Haring (hang ud med Andy Warhol) var kendt for at male sådanne enkle figurer.  

Lige under den universelle kunstmoder ses en grøn figur med stok og krum ryg. Det kan kun være Toulouse Lautrec. Ham med ”de letlevende damer”.  Han havde en noget speciel krop og han var også kendt for at drikke absint.

Til højre for den grønne figur ses en gris, hvor halepartiet vender mod Toulouse. På bagdelen af grisen ligger en kunstner.  Hvem er det? Kunstner + gris kan kun blive til: Francis Bacon. 😊

Helt yderst til højre ses en sædcelle, hvor der “i hovedet” på denne anes et ansigt med åben mund = Edvard Munch, ”Skriget”.

Mens det er tydeligt hvem der er ”ok” (iflg Ilse) med den røde og grønne arm, er det lidt mere usikkert i forhold til de øvrige figurer – indtil man får øje på den øverste del af maleriet: Øverst i venstre halvdel af maleriet ses nogle ”rigtige” hvide sædceller der svømmer friske rundt. I højre halvdel er de længere nede, mørke og ikke helt så friske. 😊 Den nederste del af maleriet minder nærmest om “store” rum – og der går mennesker rundt i disse. Ideen er at kunstnerne skaber kunst og værkerne glider derefter ned i de “store” rum, hvor vi mere almindelige mennesker kan gå rundt og betragte dem.