Pernille Krogh

Pernille Krogh

Pernille Kroghs grafiske malerier har en helt særlig dybde og stoflighed. Årsagen hertil er at Pernille Krogh har udviklet sin egen teknik hvor hun blander både maleriske –  og grafiske teknikker:  Grund- materialet er pap som først lakeres. Herefter påbegynder Pernille Krogh den meget langsommelige proces hvor hun ridser og bearbejder værket med sværte, maling og ”collage”.

Det endelige resultat er helt unikt. Betragtes værkerne er det tydeligt at se, at Pernille Krogh er draget af kontraster: det ”rå” blandet med poesi, det matte kontra det blanke og det hårde grafiske udtryk over for de bløde og organiske linjer.

Motivmæssigt er Pernille Krogh meget optaget af menneskelige relationer og menneskets samspil med naturen. Dilemmaet mellem det naturgivne og det kulturbestemte er også kilde til evig inspiration. Pernille Krogh foretrækker at arbejde i temaer og i serier. “Berlinerbilleder,” “Dans og drøm” og “Everyday-life” er bare udpluk af de serier, hun de seneste år har arbejdet med. På udstillingen hos Galleri Hindhede vises værker fra serierne ”Blue” og ”Rust og refleksioner”.

Pernille Krogh er uddannet på Randers Kunstskole samt Århus Kunstakademi og har udstillet mange forskellige steder i Danmark, ligesom hun har været optaget på flere censurerede udstillinger.

Nedenfor ses et par værker af Pernille Krogh:

 

Pernille Krogh 2

 

 

Pernille Krogh 1